Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

2008

2008.08.30-31. Debrecen CACIB

Iza első kiállítása volt, ahol az izgalomtól még nem is mertem felvezetni, így Bea ( Fábián Beatrix profi handler ) vezette fel és mutatta meg hogyan is kellene ezt csinálni.

Határtalan öröm volt látni az én aprócska Izikémet amint, minden idegszálával a jutifalatra koncentrál,feszíti az izmos hátsó lábacskáit és pózol.Sajnos akkor még a tapasztalatlanságtól nem tudtam, hogy a bemutatkozója olyan jól sikerült, hogy a Baby best in Showba is bejutott,ahová így nem mentünk.

Baby best helyett Iza és Tomi ( nővérem fia )részt vettek a junior felvezetők versenyén,amin az Eukanuba jóvoltából kaptak egy fantasztikusan szép kerámia tálat,ami persze Izikéé lett.

Másnap újra kivonultunk a kiállítás területére,újra elfoglaltuk helyünket és vártuk a lehetőséget,ami az előző naphoz képest jóval később adatott meg,csak délután bírálták a miniket.Az előző napi sikert megismételték Beával és még a Best in Showba is bejutott,ahová most Bea be is vitte,de sajnos itt olyan sok szép kis baby kutya volt,na meg az én kis Izikém neveletlen volt és a hozzá legugoló bíró zsebében kereste a juti falatot,hogy más lett a legszebb baby.

A hétvége eredménye 2x baby nagyon ígéretes ( a baby korcsoport legjobb elérhető helyezése) és 2 x baby best in showra javasolt.

Sokat tanultunk ezen a hétvégén,tapasztalatokat gyűjtöttünk,amit a későbbiekben sokszor kamatoztathatunk.Pl. érdemes a kiállításra kutyánk felszerelésén kívül még vinni magunkkal camping széket,napi elemózsiát és víz készletet saját fogyasztásunkra ,valamint árnyékolásra napernyőt.Ezek csak a leg alapvetőbb dolgok,amikre valóban szükségünk lesz a többit úgyis kitapasztaljuk.

10.19. Szentes CAC

Hűvös reggel és vizes fű fogadott bennünket a szentesi focipályán.A nap már csak gyengén melegített,azt is valamikor a déli órákban lehetett érezni.Iza az ölembe kucorodva melegedett és a fűben sem szívesen sétált,de persze ha egy nála minimum ötször nagyobb kutya megközelítette,akkor a fejére akart mászni, csupán haverkodásból.

Itt már vettem a bátorságot és Iza handlere én magam voltam.Az övemre egy kicsi táskát csatoltam, amiben juti falat volt és így végképp csak rám koncentrált.

 Zsolt ( Bagi Zsolt, Iza tenyésztője ) újjongva tapsolt,azt mondta nagyon ügyesek voltunk.Megkapta Izike a nagyon ígéretes címet, ami a kölyök osztályban a legjobb minősítés és mehettünk a best in showba is.Itt nem Izi lett a legszebb,de nagy tapsot kapott,Bea vezette fel.

Kellemes napot töltöttünk Szentesen,jól éreztük magunkat.Köszönjük a szervezőknek.

 

2009

08.22.Balassagyarmat CAC

Kicsit nehezen indult a mai reggelünk.Iza beevett szilvával 20.-án és ez megalapozta az egész napunkat.Tudni kell imádja a gyümölcsöt.Mindegy, hogy friss,többnapos erjedt vagy aszalt, csak gyümölcs legyen.Szüleim kertjében rengeteg gyümölcsfa van, ez maga a kánaán.Most a szilvahullásnak van szezonja, hát azt lakmározza.Természetesen hatása is van,többsége alul jön ki, persze hasmenés formájában a leg váratlanabb időben, helyeken és helyzetekben, a magja meg ott jön ki, ahol lement, ami szegény Izát nagyon megviseli.

Így volt ez most is, hajnal 5 re volt tervezve a felkelés, 6 ra az indulás, de én már éjjel 3 órakor a konyhát súroltam, mert kopogtatott a szilva.Fél 4 kor sikerült visszaaludni, 5 kor megint súrolhattam.Iza kutyus bágyadt volt, még a kedvenc Pomber macira sem reagált, a szuper finom szalámit meg csak forgatta a szájában és ahogy lenyelte már jött is vissza.Megkockáztattam, hátha a kiállításon a sok kutyus között felfrissül.

Már az autóban felélénkült, félúton a benzinkút parkolóban meg már lepkét kergetett.Huhh jobban lett a kiskutya.

Balassagyarmat csodálatos helyen van, maga az oda vezető út is felért egy kirándulással.A kilátás a Dunára Vácnál pedig kárpótolt a nehéz éjszakáért.

A kiállítás a Palóc-ligetben került megrendezésre, kultúrált szép környezetben, a mi körünk pedig a betonozott kosár / foci pályán volt ez esetben, aminek nagyon örültem. 

Szabó Sándor úr bírálta a bullokat, közöttük a miniket is, mi közvetlenül a standardek után következtünk.Iza tökéletesen helyt állt, gyönyörűen mozgott és minden igazítás nélkül állt be a tőle elvárt pozitúrába.Most ő dolgozott ,nekem szinte semmi dolgom nem volt, kivéve annyi, hogy a virslit tartottam előtte mert addigra már éhes lett.Ezek alapján bezsebelte a Kitűnő 1 ,a CAC és  a BOB címeket.Sajnos ezen a kiállításon fotó nem készült.

Induláskor reggel megígértem Izának, amint lement a bírálat indulunk haza.Tekintettel a gyenge állapotára nem kínzom meg a fajtacsoporti összevetővel.Attól függetlenül, hogy jobban érezte magát a kiállítás alatt, mint mikor indultunk,  tartottam a szavam és bírálat után hazatértünk.

Nagyon büszke vagyok Izára, hogy a meggyötört pocijával is ilyen szép eredményt hozott és nem hagyta el magát, ezzel is példát mutatva némely embereknek.

08.29.Debrecen-CACIB

Black Day csak így egyszerűen fekete nap.Indulás hajnal  fél 6 kor Debrecenbe.Természetesen mi arra készültünk rossz idő lesz, merthogy a hírekben folyamatosan ezt nyomták,vihar meg hidegfront.Ezzel ellentétben, 36 fok volt, kutyameleg csak így egyszerűen.

Torsten Himmrich német bíró észrevétlenül kezdte meg a bírálatot, a standard bullokkal.Kapkodtuk a fejünket, mikor hajigálta kifelé a ringből a szebbnél szebb kutyákat.Ekkor már tudtuk a bíró úrral nem egyezik az ízlésünk, sok jóra nem számíthatunk.Kövekeztek a minibullok, ellőttünk egy fiatal kan és egy fiatal szuka, akik számomra a csodálatos minibullt képviselték, nem a számunkra elvárt eredménnyel jöttek ki.Nyeltünk egy nagyot, na gyerünk Iza.Valószínűleg Iza már ekkor tudta felesleges túráztatni magunkat, ez nem a mi napunk lesz.Szépen megtettük amit a bíró úr kért, még felesleges köröket is futtatott velünk, amit Iza már végképp unt és egyszerűen hasra vágta magát a fűben, ezzel is mutatva mennyire feleslegesnek tartja a mai napra ezt a hajcihőt.A bírónak megszületett a döntése és megköszönte a bemutatót.Nem mi nyertünk.

A mai nap tapasztalata,Torsten Himmrich bíró úr a németeknél jellemzőbb rövidebb lábakat és a hosszabb hegyesebb orrú kutyákat részesíti előnyben.Lehetne érvelni a fajta sztenderdben mi van leírva, de egy dolgot soha nem szabad elfelejteni kiállításon, a bíró döntését tiszteletben kell tartani és el kell fogadni, megköszönni és mosolyogva elhagyni a ringet.Levonni a konzekvenciát és emberi méltóságunkat megtartva kell elfogadni a döntést.Nagyon nehéz és hosszú idő kell hozzá, de megéri.

09.19 Iklad , Hungária Bullterrier Klub és East-West Trophy Show Kiállítás

Nevéből adódóan nagyon sokat vártam a Trophy Showtól.Trophyra csak valamely Champion kutyát vagy klub által meghívottat lehet nevezni.

Megérkeztünk Ikladra, a helyi általános iskolába, annak is a tornatermébe.

Összesen 71 kutya volt nevezve,nagyja persze a klub kiállításra , mi a 71-es rajtszámmal indultunk, ebből értetődően mi voltunk a legutolsó indulók.

Elsőnek nem szívesen indulunk de utolsónak mégkevésbé.Reggel 8-tól délután 2- ig az összes kutyát kivártuk és már ez is nagyon fárasztó volt.

Nagyon sokszor nem értettem egyet a bíróval , néha a döntéseitől ki kellett szaladnom a teremből, mert attól féltem felkiáltok.A favorit kutyáimat kiküldte nagyon jóval, akit viszont én szigorúan első körben kitettem volna, maradtak és nyertek.Volt amiben egyezett a véleményem vele és itt nem Izára gondolok.

Végre mi következtünk, Iza és én is türelmetlenek voltunk, de ettől függetlenül szépen szerepeltünk.A legszebb mini szuka lett Iza, így összevetették a legszebb kannal, de a végső legszebb mini nem Iza lett, bár a képek alapján a szívem hazahúz és én Izát választottam volna. 


Ennek persze mi nagyon örülünk  


A szervezés jól sikerült, a környezet kúltúrált volt.Köszönjük Iza és én is a szervezőknek.

u.i.: a decemberi A kutya című újságban megjelent egy beszámoló, ahol Iza is szerepel.

09.20. Mátészalka CAC

Hú de nagyon messze van Ikladhoz, pedig a Klub kiállítás után rögtön indultunk.Hodászon várt bennünket Katinka és Pogi  ( Major Majorsági kennel ) na meg az Isteni szabolcsi töltött káposzta.12 éves koromig nem voltam hajlandó megenni a töltött káposztát, azóta is csak ímmel ámmal, de ebből a káposztából öt gurigát megettem, amitől majdnem kipukkadtam.

Érkezésemkor rögtön lenyúltam Pogit és letiltottam Katinkát róla.Kicsit gyakoroltunk a másnapi felvezetésre, mert napokkal korábban megegyeztünk, hogy vállalom Pogi felkészítését.

Őszinte leszek kicsit megizzasztott, mire megadta magát az ebecske,de kis szigorral és következetességgel, na meg fincsi falatokkal sikerült valamelyest megtörni.

Este még kis borozgatás, beszélgetés után nyugovóra tértünk.

Reggel korán keltünk és indultunk, hogy még a helyszínen is tudjunk gyakorolni Pogival.Norciék ( Sushibull ) már a ring mellett várakoztak, csak én voltam szokás szerint olyan vaksi, hogy nem vettem észre őket, pedig majdnem átestem szegény Sushikán.

 Bevittem a leányzót és szépen bemutattam neki a ringet, körbejártuk, szimatolt és egyre ügyesebb lett.

Megkezdődött a bírálat, pikk-pakk haladtunk.Iza növendék osztályban indult, megkaptuk a CAC címet, következett Pogi.

Megtettük az első kört hibátlanul, bemutattam a fogát, ezzel sem volt semmi gond, beállítottam , hogy a bíró úr ideális szögből lássa, majd jött a kérés, menjünk még egy kört.Ez egy kicsit Pogit megzavarta, mert azt hitte irány a kijárat és a fordulás kicsit furcsára sikeredett, de megoldottuk.

Pogi megkapta a Kitűnő minősítést és a CAC címet.

Következett a Fajta győztesi cím összevető, de miután két kutyát bevinni nem tudtam, tájékoztattam a bíró urat erről a tényről .Iza ezúttal kintmaradt.A bíró úr rám   bízta, eldönthetem melyik kutyával győzöm meg,  egy szép körrel, hogy  érdemes erre a címre. Gyors döntés bíztam Pogiban , maradunk és teszünk egy hibátlan kört.

Megkapta Pogi a címet, Katinka sírva úszott a boldogságtól , a tenyésztőnk Bagi Zsolt ,Pogi Cac címével ezüst koszorús mestertenyésztő lesz.

Hurrá, mindenki boldog.

Beírattuk az eredményeket, amikor is azt az infót kaptuk, lesz még kupa a fajta csoporti összevetőnél.Akkor maradunk, addig nézelődünk.

Megérte, mert kupát ugyan nem kaptunk  de én hatalmas élménnyel gazdagodtam.Felvezethettem Nóri jóvoltából Samut, a terjedelmes fehér standar kant az ivartalanított legszebb kanok best in showjában.Nagy nehézség volt, mert Samu drága nem hall, de ennek ellenére nagyon ügyes volt én egy kicsit bénácska, de azért kaptunk tapsot, sajnos többet nem, mert a klasszikus kedvenc border colliet választották.

 A nap összegzése : sőt a hétvége összegzése, mi tudunk Norcival a legszebben bullit sminkelni, pláne ha még harapócskás is  

Mátészalkára jó ötlet volt sátrat vinni, nagy volt a por és a hőség.A hazaút innen volt eddig a leghosszabb és legunalmasabb.

09.27. Szeged CAC

A hazai pálya.Eredetileg nemcsak Iza szegedi, de jómagam is.Családom minden tagja, mint Izának is Szegeden lakik, ezért Szeged a hazai pálya.

A kiállítás helyileg Deszken volt, ami Szegedtől kb.5 kilométer távolság.Miután annyira megszoktam már a koránkelést kiállítások alkalmával így most is jó korán indultunk, ezúttal majdnem elsőként érkeztünk a kiállítás területére, ilyen sem volt még.Semmi gond nem volt ebből, játszottunk egy hatalmasat Izivel.Gyorsan észrevettük, hogy a talajt bizony a pockok jól összefurkálták.Amerre mentünk uzsgyi húzódtak vissza az üregekbe.Vadásztunk, egerésztünk nagyon élveztük.Megnéztük, vajon a ringben is ez van?Ez bizony.Hoppá jó lesz vigyázni, mert a bullok nagy egerészők.Lassan kezdtek szálíngózni az emberek,megjelentek standard és minis ismerősők, mire a bírálat kezdődött Mesi és Zsolti ( www.minibull.hu ) is megérkezett, Katinkáék ( www.majormajorsagi.eoldal.hu ) pedig éppen mikor indultunk a ringbe.

A bíró ezúttal hölgy volt, Sonja Momcilovic Bognic Serbiából .Kicsit tartottam a bírálattól,csak reménykedtem minden rendben lesz, de szerencsére felesleges volt az aggódásom, mert Iza a sok, a körben futkározó pocok ellenére is csodálatosan dolgozott.Megkapta a CAC-ot.

A fajtagyőztesi kiválasztásánál sajnos nem őt hozták ki, de ettől nem keseredtünk el.

Bírálatok után kezdődött a tenyésszemle, ahová az orvosi igazolásainkkal át is baktattunk.Ekkor már a családom is megérkezett,apukám büszkén vezette Izát, anyukám pedig még büszkébben válaszolgatott a kutyával kapcsolatos neki szegezett kérdésekre. Én meg úgy az egész napot annyira tökéletesnek éreztem, hogy csak fülig érő szájjal ültem a pockok között a fűben.

A tenyésszemlén hamar túlestünk, megkaptuk az eredményt és végre indulhattam haza anyukám vasárnapi ebédjére.

 

10.03.Tulln ( Au ) CACIB

Kiállítás előtti  estén nekivágtunk Izával kettecsként a nagy kalandnak.Kalandnak, merthogy próba szerencse alapon indultunk a nemzetközi mezőnnyel összevetni,mire is számíthatunk.

Szállást itthon foglaltam Mosonmagyaróvár közelében, amivel nagyon meg voltam elégedve, a hosszú út után jól esett álomra hajtani a fejünk.Másnap kora reggel indulás, amit nagyon jól tettünk, mert a tullni kiállítás bizony nagyszabású és felülmúlta minden elképzelésem.Meg merem kockáztatni a később Pozsonyba a világkiállításon tapasztaltakat is messze felülmúlta színvonalban.Parkolás után becuccolás és csekkolás.A nevezési díjat a postán kapott papírok ellenében a helyszínen fizettem,majd irány a "hall ".A ringünket megtalálva gyors helyfoglalás és ismerkedés a tereppel.Szőnyeg a körben, méretileg a megszokott nagyság, semmi extra, kivéve annyi, hogy a kutyák bizony a nemzetközi mezőny, neves tenyésztőkkel.Őszintén megvallva felmerült bennem a kérdés vajon mit keresünk mi itt, de látva Iza mennyire jól érzi magát, mindenkit mint ezer éves jó havert üdvözölt a tőle megszokott bullos lazasággal.Átragadt rám is a jókedve, főleg az elismerő pillantások után, melyet pár perc alatt bezsebeltünk.Megérkeztek Beáék is Pálmával és a kutya karavánnal.A jókedv garantált lett.Lassan sorra kerültünk, biztató szavak,mély levegő és ringbelépés.Ilyenkor mindig a légtornászok első lépése jut eszembe, amikor a föld feletti kifeszített kötélre teszik a lábukat.Kecsesen de bizonytalanul és mindent eldöntően.A bíróknál már ez az első lépés segít a döntésben, ahogyan én megfigyeltem.A bírónk angol volt a fajta hazájából.Iza nagyon tetszett neki és a bírálati lapra feljegyeztette, hogy ultra mini.Res.Cac címet kaptunk.Fülig érő szájjal körbeugráltuk a ringet a nagy boldogságtól, mert bizony a kemény nemzetközi mezőnyben ez is hatalmas eredmény, főleg egy növendék kutyától.

Beáék megdicsértek, ami nekem hatalmas boldogság volt,cserébe visítva szurkoltunk neki az Amstaffoknál,ahol mindent amit csak lehetett megnyert.

 

10.04.Tulln ( Au ) Österreich Bullterrier Klub Show

Megint csak hasonlóan zajlott a reggelünk, mint tegnap.Annyit kivéve, hogy a csekkolás a klubnál történt, akik nagyon rendesek voltak, merthogy kiállítás előtt 3 nappal neveztem és még befogadták.Meg kell jegyeznem szuper csapat az osztrák klub, legalábbis amit én ott láttam.Andrea Haabergert külön megemlíteném, rugalmas,segítőkész.

A mezőny megint csak, mint tegnap ,a helyszín szintén.Beáék is megérkeztek, a ring is ugyan az, csak másik bíró de szintén angol.

Az eredményünk megint Res.Cac, boldogságunk határtalan.

Mondhatni tökéletes nap volt.Tullnba jövőre biztosan visszatérünk, már alig várom.

 

 

10.08.Bratislava ( Sk ) Interra Terrier Dog Show

 

10.09.Bratislava ( Sk ) World Dog Show

11.29.Cacib-Derby Hungary

2010

 

02.19. Presov ( Slovakia ) Cacib-East Cup

Hetek óta vártuk már a legelső idei kiállításunkat.

A kiállításon a fajtacsoporti besorolásunk szerint pénteken bírálják a bullokat.Ez annyit jelentett, hogy nekünk már csütörtök este el kellett indulnunk.Már előre láttam milyen fárasztó kemény hétvégének nézünk elébe, pénteken Szlovákia szombaton pedig Budapest Champion.Na uzsgyi fejes bele, indulás meló után Miskolcra, ahol Norcinak ( Sushibull ) leadtam Fannikát megörzésre, mert Szlovákiába ő nem jött velünk, nem volt nevezve.Kicsi még, nincs igazán felkészülve, mert akármennyire is eleven fárasztó a kiállítás egy ilyen kis fiatal kutyának.Fanni leadása után utunk folytatódott Göncruszkára, ahol az eddigi legrosszabb szállást sikerült kifognunk.Eszter és Laci ( Deus Diabolus ) valamint Zoli ( Los Mochica )  előttünk érkeztek és próbáltak begyújtani.Fatüzelésű kályha, amibe az igértekkel ellentétben nem fűtöttek be, a helyiségekben láttuk a kutyák leheletét, a fürdőben meg majdhogynem a jégcsapok lógtak.

Hajnalban arra ébredtem, hogy Iza ketrece csörög, mint kiderült szegény kiskutya fázott és vacogott.Bekucorodott az ágyba mellém, így melegítettük egymást.Reggel amilyen gyorsan csak tudtunk összepakoltunk és irány a kiállítás, még egy órás út előttünk állt.

Megérkeztünk a helyszínre, ami egy kicsi, kultúrált  sportcsarnok volt.Perceink voltak csak hátra a bírálat megkezdéséig, így gyors befizetés, rajtszám ávétel, öltözködés, kutyák felkészítése és futás a ring széle.

Megismételtük a budapesti sikert.Iza profin végezte a dolgát, percek alatt lettünk győztesek.Szinte fel sem fogtuk és már álltunk a BOB tábla előtt.Eredmény Cac ( medált kaptunk ),Cacib ( kokárdát kaptunk ),Bob ( kupát kaptunk ),East Winner 2010 ( elismerő oklevelet kaptunk.Minden nevező alapból egy Diplomát kapott, aki megjelent a kiállításon.

Délután következett a fajtacsoporti összevető, a mi bírónk ismét percek alatt vezényelte le a bírálatot, mi csak azt figyeltük egyre kevesebb kutya van benn és mi csak rójuk a köröket.Már csak öt kutya van bent, a mellettünk állóhoz odamegy a bíró, gratulál és kiküldi, majd újabb kör, de sajnos a következő körben már bennünket küldött ki.Mi így is boldogok voltunk Izával, hisz dobogóra ugyan nem kerültünk, de bent voltunk a BOG 4-ben, ami nekünk hatalmas szó.

Gyors pakolás, eredménybeírás és zúzás irány Miskolc.Norcitól gyors Fanni átvétel, majd tovább Budapest felé.Mogyoródon volt a következő foglalt szállás.Az eső végig zuhogott, a ködtől és a fáradtságtól szinte semmi nem láttam.Megérkeztem a jó meleg szállásra, 3 ebbel, merthogy velem maradt Eszterék 6 hónapos standard Trinitije.Lerendeztem a törpéket és hullaként zuhantam a jó meleg ágyba.

02.20.Budapest Champion

Reggel koránkelés, megint pakolás irány Budapest Syma csarnok.Szinte az elsők között érkeztünk, aminek később kiderült nagyon örülhettem, mert csak így volt helyünk.Pici hely, pici ringek, levegőtlenség és fullasztó meleg.

Kipakolás, átöltözést, kutyák felkészítése.Futás a ring szélére sorba állni.Én vittem a kutyákat, Eszter és Laci adogatták.Triniti standard  bébi győztes, Fanni kölyök, Iza Champion és BOB .

Nagyon elégedett voltam , két nap szuper eredmények, csodálatos kiskutyák, jó társaság, kellemes emberek.

Kell ennél több?

 

A mappában található képek előnézete Kiállítás fotókkal-Dog show with photos

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

F conceptual count, influence, goitres.

(uwonemo, 2019.06.14 20:47)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> vnc.quex.izabull.eoldal.hu.kvj.gy http://mewkid.net/buy-prednisone/

Otto created, gabapentin, fortnight interlinked.

(abofuhe, 2019.03.21 02:57)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20 Mg</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Although compartment, excretion, detachments disturbed, solitary.

(utakehudy, 2019.03.21 01:26)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Budapest Champion - cipődilemma

(Eszter, 2010.04.06 15:24)

Ami még kellhet 1 cipő, ami nem csúszik, de mai késik, az nem múlik! :-P